Amikor hitelfelvétel előtt állunk nincs könnyű dolgunk, hiszen rengeteg  információhoz jutunk az Internet segítségével. Több konstrukció közül válogathatunk, rengeteg dokumentum benyújtása szükséges, sokszor el is veszhetünk eme információ áradatában. Cégünk pont ezért tartja fontosnak azt, hogy mindenki számára személyre szabott információkat adjon, úgymond mentoráljuk az Ügyfeleinket, ezáltal elősegítve azt, hogy meg tudják hozni a számukra legmegfelelőbb döntést. Hiszen egy hitel felvétel hosszú távra szól, és fontos, hogy mindenki a lehető legpontosabb információt kapja.

Az előző blog bejegyzésünkben összefoglaltuk, hogy mi az amit a Babaváró támogatással kapcsolatosan érdemes tudni. A mostani blog bejegyzésünkben pedig összegyűjtöttük, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hitel elindításához, illetve mi a hiteligénylés folyamata.

Nézzük, hogy milyen dokumentumokra van szükség a hitel elindításához!

 1. Érvényes személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél, lakcímkártya, adóazonosító és TAJ szám
 2. 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás (Vállalkozók esetében NAV jövedelemigazolások)
 3. 3 havi bankszámlakivonat
 4. 3 év TB jogviszony igazolás (ennek a beszerzésében segítünk)

Amiről csak nyilatkozni szükséges:

 1. Büntetlen előélet
 2. Házasság
 3. NAV tartozás mentesség

Ezen dokumentumok mindenképpen szükségesek a hitel elindításához.

Sokan fontosnak tartják és személy szerint mi is, hogy a hiteligénylés folyamatában melyik lépést melyik lépés követi. Ez megnyugvással tölti el Ügyfeleinket, ami mindenki számára egy fontos érték.

Nézzük, hogy mi a folyamata a hitel igénylésnek:

 1. A legfontosabb lépés a jogosultság ellenőrzése, ebben szakértő kollégáink állnak rendelkezésre.
 2. Ezt követően szükséges a számunkra legmegfelelőbb Bank kiválasztása. A bankok között a hitelképesség tekintetében eltérés lehet a minimális jövedelem és az életkor tekintetében is. Például nem minden Bank hitelez 18. éves kortól.
 3. Ha a jogosultság ellenőrzés alapján jogosult Ügyfelünk a Babaváró támogatásra, és a számára legmegfelelőbb Bankot is kiválasztottuk, illetve a dokumentumokat is összegyűjtöttük, akkor a 3. lépés a hiteligénylés beadása. Itt van az a pont, amikor Ügyfeleink válláról a Mentor leveszi azt a terhet ami az ügyintézéssel jár. Több Banknál személyes jó kapcsolatot ápolunk az Ügyintézőkkel, ami kiemelten fontos, hogy a hitel döntése minél hamarabb megtörténjen.
 4. A döntés megszületése után (erre a Bankoknak 10 napjuk van), történik meg a szerződéskötés és a folyósítás.
 5. Az ötödik talán legfontosabb lépés, az ÁLMAINK megvalósítása.

A Babaváró hitellel, lakáshitellel kapcsolatban személyre szabott konzultáció kérése!