Korábbi blog bejegyzésünkben is hangsúlyozuk annak fontosságát, hogy a hitelfelvétel egy hosszú távú döntés. Ahhoz, hogy biztonságban legyünk a hitelfelvétel után is, a  hiteligénylés benyújtása előtt szükséges teljes körűen tájékozódnunk a feltételekről, hiszen  egy lakásvásárlási, építési-, vagy meglévő hitel hitelkiváltása kapcsán csak úgy hozhatunk felelős döntést, ha előzetesen minden információ rendelkezésünkre áll.

Segítségül hoztunk pár tanácsot amit szükséges mérlegelni mielőtt belevágunk egy hitelbe.

  1. Érdemes segítséget bevonni egy hitelfelvétel során. A hitelfelvétel előkészítése és folyamata nem egyszerű, hiszen mindenki más és más körülményekkel rendelkezik, más-és más élethelyzetben van, ezért  akár eltérő feltételek, megoldások is vonatkozhatnak egy-egy ügylet esetében.

Vegye igénybe Mentoraink segítségét, akik támogatják Önt a hitelfelvételben, és a folyósítást követő események során is. Mentoraink érthető módon tájékoztatják a hitelfelvétel folyamatáról, feltételeiről, továbbá segítik Önt az Önnek legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában. Mentoraink specializálódtak, több évtizedes szakmai múltjuk és naprakész tudásuk biztosítéka, hogy Ön mindig a legfrissebb információkhoz fog hozzájutni.

  1. Alaposan át kell gondolni, hogy a háztartásnak mekkora bevétele van, és milyen mértékű kiadásai, hiszen ez az alapja annak, hogy lássuk mekkora az a törlesztőrészlet amely biztonsággal beleférhet a havi rendszeres kiadásokon felül.
  2. Szükséges felkészülni a váratlan eseményekre. Emiatt érdemes egy biztonsági tartalékot is képezni, mely lehet valamilyen rendszeres megtakarítás, vagy akár egy törlesztésvédelmi biztosítás is. Egy váratlan esemény bekövetkeztekor az esetleges kockázatokat lehet ezzel csökkenteni. Készüljünk fel előre!
  3. Mindenképpen érdemes számolni kezdeti költségekkel: ügyvédi díj, Földhivatali ügyintézés díja, közjegyzői díj. Cégünk jogi tanácsadója az adásvétel megkötésében és az esetlegesen szükséges módosításokban is tud segíteni.
  4. Lakásvásárlás esetében ne feledkezzünk meg a lakásvásárlási illetékről sem.

Természetesen ez csak egy pár hasznos tanács a hitelfelvétel előtt.

Mivel minden ügylet más és más ezért érdemes tudatosan átgondolni, hogy mely konstrukció a legmegfelelőbb.

Kérje Mentoraink segítségét!