A kormány újabb bejelentésével, -hogy kiterjeszti a kamatstop körét a fix kamatozású 3 és 5 éves kamatperiódusú hitelekre 2022.11.01-től-, kiszélesedett a jogosultak köre. 

De mit is jelent ez számokban?

Egy közlemény szerint a kamatstop így 350 ezer családot véd meg  a kamatemelkedéstől. 

Az intézkedés 2023. június 30-ig van érvényben. 

De vajon mi lesz utána? Velünk maradt ez az intézkedés, vagy megszüntetik? 

Ha megszüntetik kisebb sokk is érhet minket!

Az MNB a múlt heti döntésével reagálva a pénzpiaci folyamatokra 17-18 százalékra emelte a kamatszintet, ami magával hozhatja hitelkamatok emelkedését. 

 

Ez a döntés azon hitelekre hat ki, melyeknek kamatozása a BUBOR-hoz kötött. Jelenleg ez a vállalatokat érintheti érzékenyen, de fenyegetést jelenthet a BUBOR-hoz kötött kamatozású lakossági jelzáloghiteleseknek is. Akiket ugyan még véd a kamatstop, de ha vége szakad a kamatvédelemnek akkor igencsak megemelkedhet a törlesztő részlet.

 

Hogy lehet erre felkészülni?

 

Mi azt javasoljuk, hogy mindenkinek érdemes már a határidő lejárta előtt utánajárni a lehetőségeinek. A hiteleket ugyanúgy gondozni kell, mint a befektetéseinket. A változó kamatozású hiteleseknek ez különösen ajánlott. Hiszen ki akarna több törlesztőrészletet fizetni? 

Szeretne előre felkészülni a kamatstop kivezetése utáni időszakra?  Keressen minket bizalommal! Mentoraink személyre szabottan keresik meg a legjobb konstrukciót, amivel havi több ezer forintot is lehet spórolni.
Tárgy: